Gevoel voor stijl

2

Artikelen 2 Lijsten 1

Waarom schrijven zoveel mensen zo slecht? Nee, het ligt niet aan internet en onze kinderen worden ook niet dommer: schrijven is altijd moeilijk geweest. Als we het beter willen leren moeten we in elk geval beginnen met kijken hoe anderen het doen – of hoe ze het fout deden. Als we dan ook nog weten wát we willen schrijven is het nog slechts een kwestie van regels toepassen. In dit geestige en zeer originele boek stelt Steven Pinker vast aan welke regels goed schrijven in deze tijd zou moeten voldoen. Hij onderbouwt zijn adviezen met talloze voorbeelden, cartoons en wetenschappelijke feiten, want Pinker is naast letterkundige ook cognitief psycholoog. Dankzij de virtuoze vertaling van Jan Pieter van de Sterre zijn de regels nu ook in het Nederlands te raadplegen; want Pinkers ideeën over schrijven zijn niet beperkt tot zijn moedertaal. Gevoel voor stijl is een goudmijn voor ieder die vooruit wil in het schrijven.

Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur , Onderwijs & Wetenschap
Laatste editie
13 januari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Atlas Contact b.v.
ISBN
9789045028453


Artikelen over Gevoel voor stijl

Hebban Sterrenparade (4)
14 februari 2016 1 like
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 34,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 34,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Stijlgids voor Die Hards

door: iBoek 1 like
Gevoel voor Stijl is volgens auteur Steven Pinker niet een zoveelste zaligmakende stijlgids, want die zijn er volgens hem al genoeg. Zijn advise is bedoeld voor auteurs van de eenentwintigste eeuw, schrijvers die zich baseren op de geest van wetenschappelijk scepticisme en het ethos van twijfel aan...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic