Globaal werk, vakbondswerk! Globalisering in Vlaanderen

0

Een zoveelste werk over globalisering? Ja en neen.
Ja, omdat een schare van auteurs de globalisering als invalshoek nemen. Neen, omdat de focus op Vlaanderen ligt. Het ACV nodigde tal van wetenschappers, mensen uit de ngo-wereld en het sociaal middenveld uit om na te gaan welke impact de globalisering heeft op een regio als Vlaanderen. Er wordt niet alleen nagegaan hoe Vlaanderen zich dient voor te bereiden en af te stemmen op de globalisering van de economie en de samenleving, maar ook hoe en in welke mate Vlaanderen kan wegen op deze globalisering en ze mee vorm kan geven.
Deze publicatie kadert in de voorbereiding van de Vlaamse ACV-dagen, die elke vier jaar georganiseerd worden door het Vlaams Regionaal Comité van het ACV. In 2005 zullen deze Vlaamse ACV-dagen volledig aan dit thema gewijd worden. Duidelijk is dat de globalisering een impact heeft op zowat elk bevoegdheidsdomein van Vlaanderen. Dit boek is dan ook een aanrader voor iedereen die bezig is met het beleid in Vlaanderen.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
01 april 2004
Uitgeverij
Garant Uitgevers
ISBN
9789044115895

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,50
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic