Groeten uit Londen

9

Voorzichtig trek it net plakbandje los van de folie en sla het boek open. De binnenkant met de bladzijden ontbreekt. Daarvoor in de plaats zitten er een bonk oranjeachtige klei, een batterijtje, iets wat eruitziet als een rotje met een lont en een tikkend horloge in. Ik voel me ijskoud worden. Zonder een woord te zeggen staar ik naar het pakket in mijn handen. Ik weet wat it zie, tenminste, ik denk te weten wat ik zie. Maar ik begrijp het niet. Ik begrijp er niets van.
Op werkweek in Londen krijgt de zestienjarige Jamal van een stel mannen een boek in handen gedrukt. Het blijkt een bom te zijn en voordat Jamal weet wat er gebeurt zit hij in de cel op verdenking van een terroristische aanslag. Ook zijn vriendin Sanne wordt gearresteerd. Maar terwijl zij al snel wordt vrijgelaten, zit Jamal na een week nog steeds gevangen. Zijn aanvankelijke optimisme maakt plaats voor ongeloof en vervolgens voor machteloze woede als hij beseft dat hij louter vanwege zijn Marokkaanse afkomst als een potentiële terrorist wordt gezien.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
23 juni 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789056379438

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Nog steeds actueel onderwerp (ook voor docenten)

door: Bookish Lifestyle 1 like
Absoluut een indrukwekkend jeugdboek. Tien jaar na dato is het verhaal nog steeds super actueel. Het feit dat iemand slechts vanwege zijn uiterlijk als een potentiële terrorist wordt gezien en daarvoor langdurig wordt vast gehouden. Tijdens een studieweek in Londen krijgen twee tieners in een...

Recensie van "Groeten uit Londen"

door: Ikvindlezenleuk (Mathilde) 1 like
Zaterdag 21 januari 'See you later!' Het klinkt als een dreigement. Detective Waiter laat de deur half openstaan terwijl hij het kamertje verlaat. Expres, vermoedelijk. Om me te laten voelen wat vrijheid is. Dat sommige mensen zomaar op kunnen staan zonder dat iemand ze bij hun schouders grijpt en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic