Grote meisjes

10

Een vakantieliefde in eigen stad. Zo denkt Ramona, de moeder van Elian in het verhaal Een feestvlag op een plastic steel, terug aan het jaar waarin ze Elians vader ieder weekend zag. Inmiddels weet ze dat het leven meestal geen feestje is, ook al koop je nog zo veel slingers en ballonnen. Net als de tien andere personages uit Grote meisjes lijkt Ramona haar leven soms te ervaren als een jas die niet helemaal past - alsof ze ooit iets uit de verkleedkist heeft aangetrokken dat te groot voor haar is. Toch moeten er in al die levens op cruciale momenten beslissingen worden genomen en knopen worden doorgehakt. Ook Ramona neemt haar eigen beslissingen. Voor zichzelf en voor haar zoon. Wat al gebroken is, hoeft niet nog verder kapot, denkt ze. Of toch? Grote meisjes is een verhalenbundel waarin de personages door verborgen frustraties en verlangens tot onconventionele en vaak onomkeerbare beslissingen worden gedreven. Annette van 't Hull (1978) heeft een fijn oog voor haarscheurtjes in illusies en verwachtingen. Ze paart een gevoel van verwondering over het handelen van haar personages aan een subtiele humor. In 2014 won ze de Nieuw Proza Prijs voor het beste debuut van 2013 in een literair tijdschrift (Extaze). Grote meisjes is haar eerste verhalenbundel. De 'Extazereeks', een gezamenlijk initiatief van het literair tijdschrift Extaze en Uitgeverij In de Knipscheer, is een serie debuten van auteurs die eerder in Extaze publiceerden en verschijnt onder wisselende redactie van Cor Gout en Kees Ruys. De vormgeving is in handen van Els Kort.

Verschenen in
Serie
Extaze (2)
Genre
Korte verhalen
Aantal pagina’s
146
Laatste editie
29 oktober 2016
Uitgeverij
Knipscheer, Uitgeverij In de
ISBN
9789062659418

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (3)

Mooi boek

door: Patricia Jaspers 1 like
Mooi boek met krachtige verhalen. De treffende beschrijvingen knagen en blijven hangen. Goed gedaan.

Indrukwekkende verhalen

door: Maaike 1 like
Ondanks het kleine formaat van dit boek, kun je niet om het knalroze omslag heen. En dat is maar goed ook, want het is een heerlijk verrassend boek vol sterke korte verhalen. De titel sluit goed aan bij de hoofdpersonen in elk verhaal, want allemaal zijn ze bezig om grote meisjes te zijn;...

Een boek om van snoepen

door: Brenda Meuleman 1 like
Ik heb er expres lang over gedaan, met tussenpozen: elke dag een verhaal. Prachtig verteld in een o zo mooie stijl.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic