Hadzji Moerat

8

Artikelen 1

Tolstoj is niet alleen een grote roman- en verhalenschrijver, in Hadzji Moerat bewijst hij een onderzoeksjournalist avant la lettre te zijn. De Tsjetsjeense rebellenleider Hadzji Moerat komt in een onmogelijke positie terecht wanneer zowel de tsaar, de lokale overheden, zijn gezin als de andere war lords het onmogelijke van hem willen. Zijn wil om het goede te doen komt in conflict met de mogelijkheden die hem resten. In een verrassend moderne vertelstijl toont Tolstoj Hadzji Moerats fatale dilemma, waarbij hij terloops een ongenadig portret van tsaar Nicolaas I schildert en bovendien de op eigen gewin beluste lokale overheden op de hak neemt.

Hadzji Moerat maakt deel uit van Verhalen en novellen 2. Het boekje bevat een kortingsbon van € 5 voor aanschaf van het gebonden Russische Bibliotheek-deel.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
29 oktober 2015
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789025456146 , 9789028261129


Artikelen over Hadzji Moerat

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

Schuldgevoel over domme beslissing? Lees Hadzji Moerat

door VictorDLV op 17-11-2015

Magisch, die 19e-eeuwse Russische schrijvers, zeggen ze. Maar waar moet je beginnen? Begin ‘s met Hadzji Moerat van Leo Tolstoj. Voor 7,50 euro kun je ervaren wat een rijkdom, gelaagdheid en veelzijdigheid Tolstoj te bieden heeft. Een spannend verhaal uit een andere wereld dan de onze en je leert een hoop over 's mensen beweegredenen en dilemma's.

We volgen een gedoemde Tsjetsjeense rebellenleider...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic