Hammerhead

13

Artikelen 1

Een duikersechtpaar ziet in de Costa Ricaanse wateren een enorme groep haaien aan zich voorbijtrekken. Twee Braziliaanse broers zijn aan het vissen als een onvoorstelbaar grote groep haaien de koers van hun schip kruist. Een ontmoeting met dramatische gevolgen.

Meldingen over grote scholen hamerhaaien die als een militaire colonne op weg lijken te zijn naar een bepaalde plaats, komen terecht bij haaienexpert Ethan Cohen.
Om mysterieuze redenen blijken de haaien onderweg naar Gran Canaria en maken de zee rondom het eiland onveilig. Het plaatselijk bestuur en de Spaanse overheid zien zich genoodzaakt maatregelen te nemen om te voorkomen dat de haaien een economische ramp voor het eiland gaan betekenen.

Cohen wordt gevraagd om samen met een internationaal team van deskundigen te zoeken naar een oplossing. Maar een groep mensen met hele andere belangen zorgt ervoor dat Cohen gedwarsboomd wordt.

Het eiland lijkt af te stevenen op een regelrechte ramp?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Hammerhead
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
06 september 2011
Uitgeverij
Zwarte Beertjes
ISBN
9789056951443 , 9789046111765 , 9789044964219


Artikelen over Hammerhead

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Het boek begon veelbelovend

door Marco Books op 29-05-2003

De op Gran Canaria woonachtige Paul Goeken debuteert met Hammerhead. In deze thriller wordt het toeristische eiland geconfronteerd door een belegering van miljoenen haaien in bijna alle soorten en maten. Het is een ramp voor het toerisme en daarom wordt een team van experts onder leiding van de New Yorker Ethan Cohen ingezet om een oplossing te vinden. Maar zo eenvoudig is het niet. Het team...

Lezersrecensies (4)

door: Nicky de Cock-2362 1 like
Hammerhead is het debuut van Paul Goeken. Vanaf het begin heb ik genoten van de beschrijving van de onderwaterwereld en in dit geval van de haaien. Dit is een heel sterk punt bij deze schrijver. Hij is in staat om deze wereld voor je tot leven te laten komen. De wijze van beschrijven heeft iets weg...

door: Doemoezi-3336 1 like
Paul Goeken kan zeer spannend vertellen over de haaien? hun gedrag en al wat er met de personen in de omgeving er van gebeurt. De snelheid wordt spijtig genoeg af en toe uiit het verhaal gehaald wanneer de karaktertekeningen wat uitgebreider aan bod komen. Het verhaal doet erg denken aan de 'grote...

door: Rob Cox-4663 1 like
Op weg naar een duikvakantie, struinend door de boekenwinkel van Schiphol. En dan ligt daar Hammerhead. Mooier kan niet. En als op dat tropisch eiland het koffer open gaat, aan de vooravond van de eerste duikgang, dan denk je: even in de sfeer komen. Het perfecte boek?
Goeken schrijft met veel...

door: Rikkesoft-835 1 like
Ethan Cohen, een autoriteit inzake het gedrag van haaien, is nog volop de dood van zijn zoontje aan het verwerken, als er een aantal meldingen over waarnemingen van grote gemengde scholen haaien op zijn bureau belanden. In eerste instantie twijfelt hij, ondanks de de betrouwbaarheid van de bronnen,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic