Handboek voor wildplukkertjes

, ,

1

Wist je dat je van rozenbottels jeukpoeder kunt maken? En van zeesla vissenvoer?Al eens zelf chocopasta gemaakt? Madeliefjes en paardenbloemen zijn heerlijk in de sla en brandnetels gaan natuurlijk in de heksensoep! 
Rond verschillende thema's en omgevingen hebben Erica Bakker en Ellen van den Broek een wildplukboek voor kinderen en andere beginnende wildplukkers gemaakt. Ze vertellen waar je welke gangbare eetbare bloemen, planten en vruchten kunt vinden en wat je ermee kunt doen. 

Een boek dat laat zien wat er buiten de deur allemaal voor leuks en lekkers te vinden is. Met prachtige tekeningen, bijzondere activiteiten en eenvoudige maar verrassend lekkere recepten. 

Erica Bakker en Ellen van den Broek ondernamen met hun kinderen veel buitenactiviteiten. De herinneringen daaraan vormden de aanleiding voor dit boek waarin ze de kennis van al die jaren verzameld hebben. 

Rachelle Klaassen studeerde aan de Design Academy en combineert haar liefde voor de natuur en talent voor tekenen in dit boek.

Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Jeugd & Kind (non-fictie) , Culinair
Laatste editie
01 juli 2015
Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.
ISBN
9789059565876

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,95
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Kom we gaan er op uit: wildplukken

door Kitchen Table Happiness op 26-08-2015

Bij het doorbladeren van het Handboek voor wildplukkertjes van Erica Bakker en Ellen van den Broek ben ik meteen 35 jaar terug in de tijd. Hebben we alles? Grote emmer, check, kleine emmers, check, lange stok, check en uiteraard een homemade lunch.
Mijn vader en ik gaan mijn verjaardag vieren met schrammen en als zoete beloning emmers en monden vol paarse bramen. Die mijn moeder vervolgens...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic