Handelen bij kindermishandeling en huiselijk geweld

,

0

Het boek Handelen bij kindermishandeling en huiselijk geweld; van signalering tot besluit is bedoeld voor beroepskrachten en studenten die in hun (beoogde) werkveld te maken kunnen krijgen met kinderen, volwassenen en gezinnen waarbij sprake is van kindermishandeling of huiselijk geweld. Het boek biedt achtergronden en praktische handvatten en informatie, zodat beroepskrachten in het veld tijdig gevallen van kindermishandeling en huiselijk geweld kunnen signaleren en hierop adequaat kunnen reageren.

De auteurs gaan in op wat kindermishandeling en huiselijk geweld zijn, hoe ze kunnen ontstaan en wat de gevolgen ervan kunnen zijn. Tevens wordt besproken welke signalen kunnen duiden op kindermishandeling en huiselijk geweld en hoe je als beroepskracht met deze signalen omgaat. Besproken wordt welke beroepshouding nodig is om deze signalen te herkennen, hoe je het gesprek hierover met het slachtoffer en de dader aangaat en welke stappen je kan/moet nemen. Ook de Verplichte Meldcode komt uitgebreid aan bod. Daarnaast besteden de auteurs aandacht aan hoe in Nederland de aanpak van en hulpverlening bij kindermishandeling en huiselijk geweld eruitziet en welke instanties en organisaties hierbij een belangrijke rol spelen en kunnen helpen.

Linda Douma is sociaal psychologe en heeft zich gespecialiseerd in kindermishandeling en huiselijk geweld. Zij heeft stage gelopen bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Noord-Holland en gewerkt bij Bureau Jeugdzorg Zuid-Holland. Zij is nu onder andere werkzaam als trainer bij ERM? en als gastdocente aan de Hogeschool van Amsterdam.

Medi Hoes heeft onder andere als teamleider gewerkt bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling Noord-Holland en in de verslavingszorg. Zij is nu onder meer werkzaam als teammanager primair proces bij Bureau Jeugdzorg Utrecht en als docente aan de Hogeschool van Amsterdam. Medi heeft daarnaast ERM? (www.ERM?.nl) opgericht, een bureau dat trainingen en scholingen aanbiedt op het gebied van huiselijk geweld en kindermishandeling. De trainingen en scholingen zijn gericht op mensen die (gaan) werken in de (jeugd)hulpverlening, kinderdagverblijven, ouderenzorg en bij de politie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
28 januari 2015
Uitgeverij
Boom Lemma uitgevers
ISBN
9789059318618 , 9789462365360 , 9789462742390

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 27,50
Bestel het ebook bij Blz. voor 27,50
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €25,99 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic