Hart van de luchtspiegeling

2

Hart van de Luchtspiegeling is de derde novelle van Peter Kouwenberg. Eerder publiceerde hij Glasgerinkel, Een Walvis in een teil en diverse dichtbundels.

Kouwenberg heeft een poëtisch woordgebruik, waarmee hij sterke sfeertekeningen weet neer te zetten, die soms aan de Franse Nobelprijswinnaar Modiano doen denken.

Hart van de Luchtspiegeling is een raamverhaal, waarin Suzanna, op reis in Egypte, door haar zusje in de woestijn bewusteloos wordt aangetroffen. Wat er is gebeurd blijft een raadsel.
Suzanna's vader schakelt een dichter in, die met zijn vertellingen Suzanna verleidt uit haar coma naar de werkelijkheid terug te keren. Zijn vertellingen vormen de deelverhalen. Maar doordat hij iedere dag in haar ouderlijk huis komt, ontdekt hij aanwijzingen die met het mysterie van haar coma te maken hebben. Die aanwijzingen leiden ertoe dat hij op zoek gaat naar de man, die haar als laatste voor de fatale gebeurtenis heeft gezien. Uiteindelijk weet hij het raadsel te ontrafelen. Als het hem ten slotte lukt Suzanna uit haar coma te laten ontwaken, wacht hem een verrassing!

Hart van de Luchtspiegeling is een sprookjesachtige detective in de sfeer van Duizend en Een Nacht. De door de schrijver geschapen wereld en de imaginaire wereld van de dichter ontmoeten elkaar op caleidoscopische wijze aan Suzanna's ziekbed.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Veranda
ISBN
9789462170766 , 9789462170773
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Hart van de Luchtspiegeling

door: Coenraad De Kat 1 like
Suzanna is op reis met haar zus door Egypte en ze wordt bewusteloos gevonden in de woestijn. Wat en hoe het is gebeurd weet niemand en blijft een raadsel. Een dichter wordt ingehuurd die Suzanna’s vader in een café heeft ontmoet. Suzanna ligt in coma en de dichter heeft als opdracht haar uit...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic