Hässelby

13

Lijsten 1 Spots 3

In een kleine flat in Hässelby, een gezichtloze voorstad van Stockholm, woont de 42-jarige Albert Åberg in bij zijn breiende vader. Ooit beleefde Albert grootse avonturen: van een wilde interrailtour door Europa, het opkopen van partijen Star Wars-poppetjes in Hongkong tot een liefde in Parijs. Maar vanwege aanhoudende telefoontjes van zijn eenzame vader besloot hij terug te keren naar het betonnen Hässelby. Twintig monotone jaren werkt Albert in de plaatselijke elektronicawinkel – volgens hem ‘een crèche voor volwassen kerels’ – en leidt hij een leven zonder toevalligheden en risico’s. Tot op een regenachtige septemberavond zijn vader overreden wordt door een vrachtwagen. De pers over Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?: ‘Met zijn debuutroman verovert Harstad een eigen plek binnen de eregalerij van hedendaagse Scandinavische schrijvers. Zelden raakte een boek mij zo fundamenteel als deze roman.’ Het Financieele Dagblad ‘Schitterende roman.’ NRC Handelsblad ‘Harstads taalgevoel is van een zeldzaam soort.’ Aftenposten Johan Harstad (1979) geldt als een van de grootste talenten van Noorwegen. Hij schrijft verhalen, romans, toneelstukken en televisiescenario’s. Zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? verscheen in 2005. Voor zijn werk ontving hij het prestigieuze Bjørnson-stipendium en de Brage-prijs. Johan Harstad woont tegenwoordig in Oslo.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
28 juli 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057593482


Door lezers

Literatuur Club / We willen het even hebben over... Johan Harstad
09 januari 2019 34 reacties
Literatuur Club / Literaire trip: Stockholm (Zweden)
29 juli 2018 13 reacties
Literatuur uit het hoge Noorden / Johan Harstad
15 juli 2017 30 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Synchroniteit of warrigheid?

door: Kaj Peters 1 like
Heeft niet de impact van zijn debuutroman Buzz Aldrin, Waar Ben Je Gebleven?. Waren de terloopse, soms absurde wendingen die deze roman nam nog charmant, hier gaat het tegenstaan als het verhaal weer een kant op gaat die geheel haaks staat op een eerder ingeslagen route. Het ene moment is het een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic