Heksen van Milford

8

Oorspronkelijk verschenen onder de titel: De affaire Sharpe (1972)

In het afgelegen landhuis The Franchise te Milford wonen twee vrouwen over wie heel wat geroddeld wordt. Een zestienjarig meisje uit het dorp verdwijnt en duikt even plotseling weer op. Ze beschuldigt de vrouwen ervan haar een maand lang vastgehouden, mishandeld en uitgehongerd te hebben. De dorpsbevolking is maar al te bereid haar te geloven. Er wordt een proces voorbereid waarvan de uitkomst bij voorbaat al vaststaat. Maar dorpsadvocaat Robert Blair twijfelt aan het verhaal van het meisje. Dwars tegen de publieke opinie en zelfs Scotland Yard in gaat Blair op onderzoek uit. De rechtszaak waar het onvermijdelijk van komt is ronduit opzienbarend. 'The Franchise affair' was in de achttiende eeuw in Engeland een beroemd proces. Josephine Tey herschreef deze zaak overtuigend tot een inmiddels klassiek detectiveverhaal. De heksen van Milford is een boek over mensen en misdaad en een absoluut hoogtepunt in de misdaadliteratuur.

(1980)

(2001)

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Franchise Affair
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 januari 2001
Uitgeverij
Uitgeverij De Arbeiderspers B.V.
ISBN
9789029548366 , 9789029548496
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Neem me mee, niet naar de zee maar naar Milford

door: XantraNevyn 1 reactie 1 like
Een gouden ouwe. Wie zegt dat je goud kan vinden op de markt (zeker op Koningsdag) heeft naar mijn smaak helemaal gelijk. Deze heb ik toen op de kop getikt omdat ik altijd fan ben van heksen en hij was €0,50 en daar kan je hem toch niet voor laten liggen? Thuisgekomen was ik wel wat...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic