Hercules

0

"Hercules is een van de populairste helden uit de Griekse mythologie. Over zijn geboorte, leven en werken zijn er verschillende, vaak tegenstrijdige legenden ontstaan. Deze Disney-bewerking besteedt aandacht aan de gemeenschappelijke elementen van de diverse verhalen: de fysieke kracht van Hercules, zijn speelsheid, zijn doorzettingsvermogen en zijn geloof in een betere wereld.
In dit verhaal krijgen de oppergod Zeus en zijn vrouw Hera een baby: Hercules. Hades, de god van de onderwereld, is ontzettend jaloers. Niet alleen is Hercules ontzettend sterk, maar Zeus heeft nu ook een opvolger. Hades zou zelf graag de nieuwe oppergod worden, en om dat doel te bereiken is hij tot alles in staat. Hij slaagt erin Hercules te ontvoeren naar de aarde, zodat die zijn goddelijke titel verliest. Maar de jonge Hercules berust niet in zijn lot: hij traint om zijn goddelijke kracht terug te winnen, verslaat de centaur Nessos en de Hydra en zal uiteindelijk Hades zelf overwinnen."
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
13 november 1997
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020932423
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic