Het begin van de lente

12

Artikelen 1 Spots 3

Maart 1913. Moskou maakt zich op voor het begin van de lente. Er zit verandering in de lucht, en nergens is dat duidelijker te merken dan op Lipkastraat 22, het huis van Frank Reid, een Engelse drukker.

Zijn vrouw Nellie heeft van de ene op de andere dag de trein terug naar Engeland genomen. Zomaar, zonder uitleg. Frank is compleet van slag; hij moet nu alleen voor hun drie kinderen zorgen.

Maar dan komt Lisa Ivanovna in zijn leven, een betoverend, mysterieus meisje van het platteland. Wat voert zij in haar schild? En welke rol speelt Selwyn, Franks tolstojaanse boekhouder, die haar bij hem aanbeveelt? Ondertussen blijft de vraag knagen waarom Nellie is weggegaan en of ze elkaar ooit terug zullen zien.

Het begin van de lente stond in 1988 op de shortlist van de Bookerprize. Dit is de eerste Nederlandse vertaling.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
21 maart 2018
Uitgeverij
Uitgeverij Karmijn
ISBN
9789492168221


Artikelen over Het begin van de lente

  Meer artikelen


Door lezers

De Leesclubassistent / Penelope Fitzgerald - Het begin van de lente
11 juni 2018
Literatuur Club / De parels van februari en maart
04 februari 2018 22 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €19,95 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Een Russische lente

door: Roosje de Vries 1 like
Een Russische lente Frank Reid is een in Rusland geboren en getogen Engelsman; hij wordt door de Russen Frank Albertovitsj genoemd; de Russen zijn niet zo van de achternamen. Je zou denken dat hij, omdat hij in dat grote oosterse land geboren is, ermee vertrouwd is. Toch lijkt dat niet helemaal...

Mooie klassieker!

door: Eline 1 like
Het begin van de lente, geschreven door Penelope Fitzgerald, speelt zich af in het koude Moskou van 1913. Frank, een Engelse drukker woont en werkt in Moskou, hij heeft drie kinderen. Op een dag beslist zijn vrouw, Nellie, om te vertrekken. Zomaar, zonder enige uitleg is ze weg. En Frank blijft...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic