Advertentie
Het boek van vreugde

Het boek van vreugde

45
Gelezen 47 Aan het lezen 15 Wil ik lezen 39 Favoriet 5 Recensies 2
Non-fictie Artikelen 1 Lijsten 2 Top25's 4   Topics 0

Twee van de grootste geestelijke leiders van onze tijd delen hun wijsheid en inzichten over hoe we diepe vreugde kunnen vinden en vasthouden ondanks de tegenslagen en uitdagingen die het leven in zich draagt. Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van de Dalai Lama reisde Desmond Tutu naar Dharamsala waar de beide vrienden hun wijsheid en inzichten deelden over de manier waarop wij een zo vreugdevol leven kunnen leiden, ook in tijden van tegenspoed.

Douglas Abrams was bij deze gesprekken aanwezig en verwerkte ze tot een boek. Een boek waar je blij van wordt, alleen al om de liefdevolle manier waarop deze oude wijze mannen met elkaar omgaan, de levensvreugde en speelsheid die ze delen en de respectvolle manier waarop ze hun verschil van inzicht bespreken, want de boeddhistische en de hristelijke traditie hebben naast veel overeenkomsten ook duidelijke verschillen. Het is mooi om te lezen hoe onbelangrijke verschillen kunnen worden, want hun kernboodschap is dezelfde: vreugdevol leven bereik je door anderen vreugde te brengen.

Genre
Literaire non-fictie
Non-fictie informatief/professioneel algemeen
Vertaald door
Linda Jansen
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
HarperCollins Holland
Laatste editie
22 september 2016
ISBN
9789402718003
+

Boekinformatie wijzigen

Lezerswaarderingen

5 23 4 13 3 7 2 2 1 0

Artikelen over Het boek van vreugde

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Het meest pure en inspirerende boek!

door: Patrice van Trigt 1 reactie 3 likes
Ze worden gezien als boodschappers van het leven en dan vooral de vreugde van het leven. Deze optimistische houding in de wereld van vandaag? Zie dat maar eens voor elkaar te boksen in de tijd waarin we nu leven. Je kunt er dan als individu wellicht weinig aan veranderen maar een betere wereld...

Cadeau voor de mensheid van Z.H. De Dalai Lama en Desmond Tutu

door: Mieke Scheveningen 1 like ebook
Dit boek is een cadeau aan ons dankzij D.C. Abrams, de schrijver van dit boek, en dankzij het bezoek van Desmond Tutu aan zijn vriend de Dalai Lama, die 80 jaar werd. Ik ben heel blij dit boek gelezen te hebben. Het is alomvattend. Er wordt niet in verteld hoe je zonder kleerscheuren vreugdevol...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook