Advertentie
Het dagboek van Bridget Jones

Het dagboek van Bridget Jones

203
Gelezen 338 Aan het lezen 7 Wil ik lezen 40 Favoriet 23 Recensies 3
Literatuur & Romans Lijsten 3 Spots 3 Top25's 10   Topics 0
Het dagboek van Bridget Jones vertelt over het vrolijke leven van een jonge werkende vrouw en haar strijd tegen de overmatige consumptie van alcohol en calorieën, tegen de verleiding van de sigaret en tegen het allesoverheersende verlangen naar de Enige Echte, de ware man. Bridget Jones is inmiddels een begrip geworden: de blunderende Bridget, haar trouwe vriendinnen en de vrouwen die op haar toekomstige minnaar azen, groeiden uit tot iconen van de eenentwintigste eeuw.

Helen Fielding woont en werkt in Londen. Haar romans Het dagboek van Bridget Jones en Bridget Jones: het nieuwe dagboek verschenen in veertig landen en er werden miljoenen exemplaren van verkocht. Ook de verfilmingen van de boeken, met in de hoofdrollen Renée Zellweger, Hugh Grant en Colin Firth, waren wereldwijd een doorslaand succes. In 2013 verscheen het nieuwe dagboek, Bridget Jones: Mad About the Boy.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaalde pockets
Pockets literaire fictie
Pockets populaire fictie
Vertaald door
Martha Heesen
Aantal pagina’s
272
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
12 oktober 2013
ISBN
9789044600360 , 9789044603927 , 9789046140499 , 9789046140970 , ...
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther Jansen
Rapporteer deze bijdrage

Door lezers

Fabulous Feelgood! / Challenge Categorie #30 - Lees een grappig boek
24 januari 2018 2 reacties
Fabulous Feelgood! / Challenge Categorie #8 - Lees een verfilmd boek
06 januari 2018 10 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Hilarisch en hyperkinetisch

door: Tommy Verhaegen 1 like
Een moderne vrouw die geobsedeerd wordt door haar gewicht, uiterlijk, vriendjes en wat de mensen van haar denken. Upper-class, yuppie en complete neuroot, gezegend met een super egoïstische moeder. De enige normale in het ganse boek is haar vader, een echte pantoffelheld met een goed...

YES

door: Louise 1 like
Nadat ik de film wel 100 keer had gezien besloot ik het boek ook maar te gaan lezen. Wat een heerlijk boek. Vol typische Bridget Jones scenario's waar ik meerdere malen hardop om moest lachen.

Heerlijk!

door: Jess 1 like
Het overkomt me zelden dat ik na het zien van een film nog een keer aan het boek ga beginnen. Bij dit boek heb ik nog eenmaal een uitzondering gemaakt omdat ik de films van Bridget Jones ge-wel-dig vond en er nu is aangekondigd dat deel 3 in september op het witte doek verschijnt. Ik ben heel blij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook