Het geheim van de stilte I

0

DEEL 1 van de triologie.

Het was warm voor de tijd van het jaar. Een voorzichtig zonnetje piepte door de najaarsnevel heen ten teken dat hij nog niet overwonnen was. Jacques en Lisa liepen nog één maal naar de perroen. Vanuit Huize de Ridder in de Ridderstraat kwamen ze in de Koestraat. De Franse sfeer was overal te proeven. Lisa liep met haar rollator over de hobbelige keien van de binnenstad. Gefilterd zonlicht viel omlaag op het wegdek. Kromme scheefgetrokken panden sierden het straatbeeld. Met overal kleinschalige panden met hardstenenraamomlijsting. Er stonden wat studentenfietsen tegen een gevel aangesmeten. Ondanks het bordje `Hier geen fietsen plaatsen achter het raam van één van de panden. Verderop waren er eettentjes met namen als: `D n Blindgenger , `Beluga Nxt Door , `Levigne , `De Branding , `Il y a (er is), `Thaiichi en `Le Veau D or en natuurlijk `het Franse huis (traiteur-delicatessen-Franse specialiteiten).
Aan de kant van Huize de Ridder trad de verkrotting al op. Huize de Ridder lag naast de Bisschopsmolen.
Ze liepen de Koestraat uit het Onze Lieve Vrouwe plein op. Mensen zaten nog op terrassen. Links lagen de cafés `Charlemagne , `Brasserie van Buuren
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
80
Laatste editie
19 december 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402127508
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic