Het grote songfestival boek

7

Artikelen 2 Top25's 5

Na de hoge noteringen van Ilse DeLange, Waylon en Anouk is het Songfestival in Nederland populairder dan ooit. Afgelopen jaar keken er meer mensen naar dan naar de inhuldiging van Willem-Alexander.

Het Grote Songfestival Boek biedt de lezer een onthullende blik achter de coulissen van het Songfestival. De auteurs spraken niet alleen talloze oud-deelnemers, maar ook discjockeys, delegatieleiders, dirigenten en natuurlijk ook tientallen fans. Zo vertellen o.a. Getty Kaspers, Gerard Joling, Cornald Maas en Lenny Kuhr wat zij tijdens het Songfestival meemaakten.

Wie gooide expres koffie over het spierwitte pak van Ben Cramer? Wat spookten de meiden van Treble uit in de nachtelijke uurtjes? Deelden Ronnie Tober en Cliff Richard dezelfde kleedkamer? Wat vond Anouk van Bonnie Tyler? Welke internationale deelnemer ging helemaal los op de Amsterdamse Wallen? En bestaat er een toverformule om het festival te winnen? Hebben homo's het festival gekaapt? Wat is er waar van de haat-liefderelatie met de hitlijsten?

Het ene verhaal is breekbaar en ontluisterend; het andere vol humor en overgave. Dit heerlijke boek biedt een overzicht van zestig jaar Songfestivalgeschiedenis. Het brengt je helemaal in Songfestival-stemming!

'Aha, alle geheimen en al het gekonkel? Dit boek wil ik graag lezen!' - Evert Santegoeds

Journalist Dave Boomkens (1990) is een kenner en verslaafd aan het evenement. Boomkens doet al enkele jaren verslag als levende encyclopedie vanuit een Rotterdamse huiskamer. Hij schrijft o.a. voor The Post Online.

Verschenen in
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
02 maart 2015
Uitgeverij
Veltman Distributie inzake Just Publishe
ISBN
9789089756503


Artikelen over Het grote songfestival boek

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

EEN MUST READ VOOR ALLE SONGFESTIVALFANATIEN

door: Maus 1 like
Als je dit boek leest ben je al snel in de sfeer van het Songfestival... Vanavond 10-5-2018 zal Waylon zijn bijdrage ten gehore brengen... ik denk dat dat het enige is wat nog niet in "Het Grote Songfestivalboek" staat. Alle misstanden, roddels maar ook leuke blikken achter de schermen... moest erg...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic