Het hart van Hernan García

4

Neuroloog Patrick Lazerenko arriveert met tegenzin vanuit Canada in Den Haag bij het Tribunaal voor Oorlogsmisdaden. Zijn voormalige mentor Hernan García staat terecht voor zijn kortstondige medewerking aan martelpraktijken in Honduras, maar Patrick weet niet hoe hij hem kan helpen. In Nederland valt het verleden over hem heen. Hij ontmoet zijn ex, García?s dochter, opnieuw en hij ontdekt de aanwijzingen over Hernans medeplichtigheid die García's vrouw hem heeft gestuurd in haar exemplaar van Moby Dick. Ondertussen moet hij zijn bedrijf aan de gang houden en een stalkende journaliste uit de weg gaan. Mensen maken keuzes met hun hoofd of met hun hart. Maar hoe kiest Patrick?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
García's Heart
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
L. Vancampenhout
Laatste editie
07 januari 2008
Uitgeverij
Ailantus
ISBN
9789089530042
Advertentie

Hebban recensie

    Rose Leighton Hebban Recensent

Weinig thriller-achtig

door Rose Leighton op 24-03-2009

Wanneer een boek op de flaptekst wordt aangekondigd als een kruising tussen ‘een weemoedige ideeënroman en een geraffineerde politieke thriller’, en er vervolgens melding gemaakt wordt van het winnen van de Arthur Ellis Award (voor beste spannende debuut), is het niet vreemd dat je een spannend, intrigerend en verrassend verhaal verwacht.
Het hart van Hernan Garcia voldoet niet volledig aan...

Lezersrecensies (1)

Recensie Het hart van Hernan García

door: Janneke Bouwman 1 like
Ik heb erg ambivalente gevoelens over het boek: is het nu een goed boek of niet? Ik neig ernaar het een goed boek te vinden, maar ben er niet zeker van. En dat zegt misschien wel genoeg? Dr. Patrick Lazerenko komt naar Den Haag om getuige te zijn van de rechtszaak tegen zijn voormalige mentor...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic