Het jasje van David Bowie

1

Artikelen 2

Hoe kwam het bijzondere, geborduurde jasje van David Bowie, dat hij droeg tijdens zijn optreden en de daaropvolgende persconferentie in 1974 in Amsterdam, in het bezit van Elly de Waard?

Twintig jaar lang werkte Elly de Waard als popjournaliste voor Vrij Nederland en de Volkskrant. Zonder schroom en terughoudendheid interviewde zij een onuitputtelijke hoeveelheid internationale popmuzikanten zoals The Rolling Stones, The Beatles, Roxy Music, Frank Zappa en The Velvet Underground. Het jasje van David Bowie geeft een breed en rijk geïllustreerd overzicht van wat de popmuziek in de jaren zeventig en tachtig te bieden had en hoe de muzikanten zich ontwikkelden tot de supersterren zoals wij ze nu kennen. Alle concerten, nieuwe albums en ideeën over muziek en politiek passeren de revue, alsook alles eromheen, zoals Woodstock, groupies, films, rockopera's, David Bowie en zijn jasje en nog veel meer.

Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur
Laatste editie
12 november 2015
Uitgeverij
Uitgeverij De Harmonie B.V.
ISBN
9789076174709


Artikelen over Het jasje van David Bowie

David Bowie om in te kleuren
07 maart 2016 1 like
Een ster die op aarde viel
11 januari 2016 2 likes
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €49,90 bij

bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Het jasje van DavidBowie

door: Kitty van Ieperen 1 like
De titel komt van het jasje van David Bowie dat Elly de Waard in 1974 jatte uit wraak dat zij geen interview met David Bowie kreeg, maar wel aan Henk van der Meijden. In het boek staan 20 jaar popgeschiedenis (de jaren 70 en 80) zoals Elly de Waard deze als popjournalist heeft beleeft. Ik vind het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic