Het kamermeisje

1

Lynn Zapatek treedt in dienst als kamermeisje. Al snel brengt ze veel langer dan nodig op de hotelkamers door, razend nieuwsgierig naar de gewoonten en voorwerpen van de hotelgasten.
Een achtergebleven visitekaartje van een escort geeft aan Lynns monotone leven een wending.

Het kamermeisje is een inlevend portret van een zoekende jonge vrouw, die wil weten waarom andere mensen slagen waar zij faalt in het leven. E?n ding is zeker: na lezing van deze vermakelijke tragikomische roman zal niemand nog in een hotel overnachten zonder onder het bed te kijken of zich daar een kamermeisje heeft verstopt.

Van de Duitse schrijver Markus Orths (1969) verschenen in Nederland De lerarenkamer en Catalina. Zijn romans en verhalen werden bekroond met enkele Duitse prijzen. Het kamermeisje was een van de winnaars bij de prestigieuze Ingeborg Bachmann Prijzen. Markus Orths (1969) woont in Karlsruhe.

Over Het kamermeisje:

?In bondig proza pakt Orths een onderwerp aan dat naar een diepe angst van de huidige tijd verwijst: je eigen privacy niet meer kunnen beschermen.? S?ddeutsche Zeitung

?Beklemmend en komisch tegelijk.? Wiener Zeitung
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Gerrit Bussink
Laatste editie
26 februari 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Podium b.v.
ISBN
9789057590993
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic