Het leenschuurtje

0

In het groene hart van Zeeland staat een schuilschuurtje in een boomgaard. Het schuurtje is simpel; één vertrek, geen stoelen, geen tafel, geen elektriciteit en natuurlijk ook geen water. In dit schuurtje, verscholen tussen de klimop, woont een vierenzeventig jarige man, al bijna 20 jaar. Hij is daar veilig tegen de zon, de wind en de regen. Maar hij verstopt zich ook voor de mensen die hem niet meer willen kennen. Er is nog één man die zich om hem bekommert...

Het op ware gebeurtenissen gebaseerde Het Leenschuurtje is geschreven vanuit het perspectief van drie personen: Een bewust dakloze die de dood tegemoet gaat, maar niet wil doodgaan in het koude, donkere schuurtje. Een liefdevol medemens, die bezorgd is over de dakloze en ten einde raad een moeilijke stap van verraad neemt. De hulpverlener 'present' in de smerige stank van een hulpeloze, in een troosteloze omgeving.

Het thema van dit boek is 'presentie', gebaseerd op de presentie-theorie. Eén van de uitgangspunten van het
Leger des Heils, de organisatie die via een hulpverlener betrokken is geraakt bij het leven van deze vierenzeventig jarige eenzame man. Waar een mens een mens ontmoet . . .

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
28 november 2015
Uitgeverij
Boer, Den / De Ruiter
ISBN
9789079875696

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic