Het lied van de nachtegaal

,

1

Het lied van de nachtegaal beschrijft het waargebeurde verhaal van Helen Berhane (foto). Deze Eritrese christen zat ruim twee jaar onder erbarmelijke omstandigheden gevangen omdat ze weigerde haar geloof op te geven. Na haar vrijlating in 2006 is Helen Eritrea ontvlucht.

“Helens verhaal is een actueel voorbeeld van het lijden dat vervolgde broeders en zusters vandaag de dag ondergaan in gevangenissen en strafkampen”, schrijft SDOK-directeur Edwin Baelde in het voorwoord van het boek. Tjalling Schotanus, directeur van Open Doors, vult aan: “Aan Helens lijden kwam een einde, maar nog steeds zitten meer dan tweeduizend Eritrese christenen gevangen. Helen is hun stem.”

Veel christenen in Eritrea zitten gevangen in metalen zeecontainers en ondergrondse cellen, om hen te dwingen hun geloof af te zweren. In Eritrea zijn slechts vier geloofsrichtingen toegestaan: de islam en de Eritrees-orthodoxe, de lutherse en de rooms-katholieke kerk. De Eritrese overheid volgt een stelselmatig beleid om niet-geregistreerde kerken uit te roeien.

Met de publicatie van Het lied van de nachtegaal willen SDOK en Open Doors de zorgelijke situatie van veel christenen in Eritrea onder de aandacht brengen van christenen in Nederland en hen oproepen om in gebed naast deze christenen te staan.

Een indrukwekkend boek om te lezen.

Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
116
Laatste editie
01 januari 2010
Uitgeverij
Ondergrondse Kerk, St.
ISBN
9789075813036

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic