Het meisje met de gouden jurk

1

Spots 1
Dit is Niesje. Ze heeft haar mooiste kleren aan. En Niesjes moeder heeft heur haar wel uren gekamd en de buurvrouw heeft er een prachtig gouden kroontje op gezet. Maar waarom ziet ze er zo prachtig uit? Niesje is niet alleen. Er lopen allemaal schutters om haar heen. Die zijn ook al zo mooi gekleed. En wat zijn ze onrustig. 'Zit mijn kraag mooi?', 'Zit mijn haar goed?' en 'Zit mijn hoed recht?' vragen ze opgewonden aan elkaar. Ze lopen zo druk heen en weer dat je Niesje bijna niet meer kunt zien. Maar waarom zijn ze zo druk?

Zowel Jan Paul Schutten als Martijn van der Linden pleegden voor Het meisje en de gouden jurk gedegen onderzoek naar De Nachtwacht en naar het leven en de schilderkunst in de 17e eeuw. Dit betaalt zich uit in een Gouden Boekje dat vol zit met weetjes over het beroemdste schuttersstuk ter wereld en knipoogjes naar verschillende beroemde schilderijen uit Rembrandts tijd. Een unieke reconstructie van de totstandkoming van Rembrandts meesterwerk, maar bovenal: een Gouden Boekje om niet te missen!
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
28
Laatste editie
09 oktober 2012
Uitgeverij
Rubinstein b.v.
ISBN
9789047612490


Door lezers

Passie voor letteren / Wat heeft het Rijksmuseum en een vierjarige kleuter met een boek te maken?
12 april 2018 21 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €7,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

een nieuwe kijk op de nachtwacht

door: Diane Kooistra 1 like
Niesje is een meisje dat opgroeit in de gouden eeuw. Ze mag een mooie jurk aan en krijgt een kroontje op haar lange haren. Ze zal geschilderd worden door Rembrandt en vraagt hoe hij als die mensen in deze ruimte op het doek zal zetten. Rembrandt twijfelt over wie er vooraan mag staan, de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic