Het onweer

11

Artikelen 1

Een dominee en zijn dochter reizen door de afgelegen Argentijnse streek El Chaco. Als hun auto het ver van de bewoonde wereld en midden in een aanstormend onweer begeeft, worden ze gedwongen om bij een monteur en diens jonge assistent te schuilen. Met z'n vieren wachten ze tot de wind is uitgeraasd en de auto gerepareerd. De gedwongen nabijheid zet echter de onderlinge relaties op scherp. Het legt de spanning tussen de vader en zijn tienerdochter bloot - waarom heeft haar moeder hem ooit verlaten? - maar ook de monteur blijkt een geheim met zich mee te dragen. Selva Almada weet op bijna filmische wijze vier sterke personages op te voeren die scherp, zintuiglijk en waarachtig overkomen. Het landschap van deze rauwe Argentijnse streek is het vijfde personage: de vergezichten, de bergen, de sterke zon, de kale bomen, de verlaten gehuchten en bovenal: de nietsontziende wind.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
04 september 2014
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
9789029089951 , 9789402301946


Artikelen over Het onweer

Hebban Sterrenparade (6)
28 februari 2016
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Man van God versus goddeloze

door: Helga Gubbels-Alders 1 like
Het boek had ik gekocht vanwege de prachtige foto op de voorkant, maar gelukkig viel het verhaal niet tegen. Het gaat over een dominee die met zijn dochter op reis is om het woord van God te verkondigen. Plots doet hun auto het niet meer en zo komen zij terecht bij een man en zijn zoon. Eigenlijk...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic