Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes

13

Artikelen 1

In de vroege ochtend van maandag 8 juli 1895 bezoeken de dertienjarige Robert Coombes en zijn twaalfjarige broertje een cricketwedstrijd. De vrijdag ervoor is hun vader naar zee gegaan. De jongens zijn met hun moeder achtergebleven. Tien dagen lang smijten de broers met geld en brengen waardevolle spullen naar het pandjeshuis. Al die tijd wordt er niets van hun moeder vernomen. De gealarmeerde politie treft in de slaapkamer een tafereel aan dat een golf van afschuw in de pers veroorzaakt.

In Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes ontrafelt Kate Summerscale deze schokkende moordzaak. Een waargebeurd verhaal over moord en moraal in de Victoriaanse tijd en over het vermogen van de mens om het verleden achter zich te laten.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Wicked Boy
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
Ankie Klootwijk , Ernst de Boer
Aantal pagina’s
416
Laatste editie
06 mei 2016
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046820407 , 9789046820414


Artikelen over Het opzienbarende verhaal van Robert Coombes

Hebban Sterrenparade (21)
12 juni 2016 1 like
  Meer artikelen

Lezersrecensies (2)

Bijzonder, bijzonder, bijzonder

door: Marloes 1 like
“Het was duidelijk dat Robert door zijn moeder gestoord was geraakt en er stellig van overtuigd was dat hij haar moest vermoorden, maar om te begrijpen of zijn angsten gegrond waren, moest ik te weten zien te komen of hij ooit opnieuw zulk wreed gedrag heeft vertoond of op iets gefixeerd...

Documentaire over een bizarre geschiedenis in Victoriaans Engeland

door: Erica Ganzevles 1 like
Eind negentiende eeuw wordt Londen opgeschrikt door een brute moord van een 13-jarige jongen op zijn moeder. In haar slaap heeft hij haar met messteken omgebracht en is vervolgens bijna twee weken gewoon verder gegaan met zijn leven, terwijl hij zijn moeder dood in haar bed liet liggen. Zijn één...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic