Het Spiegelmysterie

0

Samuel zit in groep 8 van de Regenboogschool. Eigenlijk is hij net als alle andere jongens van die leeftijd. Hij houdt van boerenkool met worst, van vliegeren en natuurlijk van zijn oma, bij wie hij is opgegroeid. Dat is misschien niet zo gewoon, maar zijn moeder ging al lang geleden dood en zijn vader verdween spoorloos op één van zijn reizen.
Op een dag vinden Samuel en zijn vriend Vincent een magische spiegel op zolder. Wanneer zij die aanraken, is er geen weg terug. Het is de start van een duizelingwekkend avontuur, waarin de jongens kennismaken met Speculumië: een volstrekt andere wereld, waarin duister en licht elkaar bestrijden op leven en dood. De vrienden beginnen aan een zoektocht die hen niet alleen dichter bij het geheim van Speculumië brengt, maar ook dichter bij zichzelf.
Sla dit boek open en ga met hen mee op reis. Ontmoet de vredelievende Kalani en schuif aan bij hun uitbundige feesten. Kijk uit voor de duister- en lichtstrijders, met hun vastberaden geloof in het eigen gelijk. Betreed de piramide der wijsheid en ontsluier de geheime regels van het spel. Maar wees bovenal voorzichtig, want Het Spiegelmysterie sleurt je mee in een wereld waarin niets is wat het lijkt...
Over de auteur
Matthijs van Brecht (1980) wilde altijd al schrijver worden, maar die droom raakte een beetje op de achtergrond toen het echte leven begon. Pas toen hij ongeneeslijk ziek werd, besloot hij zijn hart te volgen en de pen op te pakken. Het verhaal dat toen op papier kwam, is niet alleen een eerbetoon aan zijn fantasie, maar ook aan alle jonge en oude mensen die het avontuur niet schuwen. Matthijs creëerde een wereld waarin alles anders is, maar waarin wij onszelf weerspiegeld zien.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
272
Laatste editie
18 augustus 2015
Uitgeverij
Stichting Uitgeverij Katharos
ISBN
9789082409802
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic