Het strand van de verdronkenen

21

Artikelen 1 Spots 1 Top25's 1

Op een mistige herfstochtend spoelt in de haven van een klein vissersdorpje in het noordwesten van Spanje het lijk van een visser aan. Inspecteur Leo Caldas van het hoofdkwartier in het nabijgelegen Vigo wordt gevraagd om wat een duidelijk geval van zelfmoord lijkt, te onderzoeken.

Maar al gauw komen er details aan het licht die van de routineklus een complex moordonderzoek maken. Zonder getuigen en zonder dat er maar een spoor is van de roeiboot van het slachtoffer, probeert de laconieke Caldas de waarheid boven water te halen.

Dat blijkt geen makkelijke opgave als de dorpsbewoners zo wantrouwend zijn tegenover buitenstaanders en er al helemaal niet happig op zijn om hun verdenkingen uit te spreken.

Als inspecteur Caldas op zijn eigen nuchter wijze door die weerbarstige houding heen heeft weten te breken en hij zich in het maritieme leven van het dorp begeeft, ontdekt hij een verontrustende, decennia oude zaak van een schipbreuk en twee mysterieuze verdwijningen.
Het strand van de verdronkenen is een ijskoud verhaal van geweld, afpersing en wraak dat al vele lezers in Europe gegrepen heeft.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
La playa de los ahogados
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
19 juli 2012
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789061125860 , 9789045203218 , 9789045207360


Artikelen over Het strand van de verdronkenen

  Meer artikelen


Door lezers

Thriller Club / De Thriller Club bezoekt Spanje
14 oktober 2018 20 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Een leuke politieroman

door Cees van Rhienen op 13-09-2011

Als zich weer eens een nieuwe auteur op onze Nederlandse markt aandient, is het altijd afwachten of het verhaal en de manier van schrijven ook iets nieuws toevoegen aan al het goede wat we al hebben en kennen. De Spaanse auteur Domingo Villar presenteert in zijn naar het Nederlands vertaalde debuut Het strand van de verdronkenen in ieder geval een streek die de meeste Nederlandstalige lezers...


Lezersrecensies (2)

Bedrieglijk eenvoudig...

door: Jan Stevens 1 like
n 2010 trok ik met de zwerfwagen naar het Noorden van Spanje met als reisdoel Galicië. Ik ben er niet geraakt zoals met zoveel reisdoelen in mijn leven, blijven hangen in Cantabrië... Om maar te zeggen dat ik mij meteen aangesproken voelde toen ik Het strand van de verdronkenen in mijn handen...

Wat een fantastisch boek!

door: Sikhay 2 reacties 1 like
Soms krijg je zomaar een boek in handen waarvan je je afvraagt of je dat nou moet lezen of niet, want je hebt nog zoveel andere boeken liggen. Maar ach, je begint eraan en dan blijk je een pareltje in handen te hebben. Wat een prachtig boek!
Ik lees graag en veel thrillers. Domingo Villar was mij...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic