Het verlorene en de verlatenheid

0

In deze psychologische roman waar hoofdpersoon Pieter Bok geconfronteerd wordt met het uiteenvallen van zijn leven en alles dat voor hem in het leven zeker was, wordt stilistisch fijnspel gecombineerd met een psychologisch inzicht dat doet denken aan Pessoa, Pirandello en Saramago. Pieter Bok leidt zijn leven, maar door de dood van de vrouw van zijn vader, de beëindigde relatie met zijn vriendin, en zijn onzekerheid over zijn leven, moet hij zich de vraag stellen wat het leven voor hem waard is, en welke zin zijn leven heeft. In een modern Hollands decor volgen stilistische hoogtepunten elkaar in hoog tempo op, waarbij observaties over het gewone leven regelmatig leiden tot de vraag in welke relatie de hoofdpersoon tot zijn leven en de levens van anderen staat, en tevens vragen oproepen voor de lezer zelf.
Voor elke liefhebber van romans die dieper gaan dan de oppervlakte, en voor elke lezer die niet schuwt zichzelf de kritische vraag te stellen wat lezen het leven brengt, is deze roman niet alleen een startpunt, maar vooral een inspiratiebron voor het goede leven.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
253
Laatste editie
25 maart 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402117332
Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic