Advertentie
Oek de Jong_Het visioen aan de binnenbaai
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 3 3 0 2 0 1 0
Parool:
Humo:

Het visioen aan de binnenbaai

3

Gelezen 3 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 5 Favoriet 1 Recensies 1
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

Sinds zijn debuutroman Opwaaiende zomerjurken publiceerde Oek de Jong naast essays en dagboekaantekeningen romans die als klassieken in de naoorlogse literatuur worden erkend: Cirkel in het gras, Hokwerda’s kind en Pier en oceaan. Boeken waaraan duizenden lezers zich overgaven, vanwege de concentratie, intimiteit en gepassioneerdheid die eruit spreken.

In Het visioen aan de binnenbaai betreedt de lezer de persoonlijke wereld van dezegrote romanschrijver; hij ziet als het ware de achterkant van het weefsel waaruit de grote romans zijn opgetrokken: de drijfveren van de schrijver, diens voorbeelden, herkenningen, fascinaties en obsessies. Zo verhaalt Oek de Jong over het ontstaan van zijn klassieker Opwaaiende zomerjurken en over zijn vriendschappen met de jong gestorven Frans Kellendonk en de gedoemde dichter Arie Visser. Over erotische aantrekkingskracht en mystieke bezieling. Over het verlangen naar het nu en de nabijheid van het verleden.

Voor Oek de Jong vormen deze zestien verhalen een ‘zinrijk’, een samenhangend geheel van beelden en ideeën, een beschutting tegen het barre niets. Opvolger van Een man die in de toekomst springt (bekroond met de Busken Huetprijs), dat opnieuw leverbaar zal zijn

+


Genre
Literatuur & Romans , Literaire non-fictie
Literaire essays
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Atlas Contact
Eerste editie
01 oktober 2016
Laatste editie
06 oktober 2016
ISBN
9789025449315 , 9789025449322 , 9789025451851


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Guy Doms Hebban Recensent

Oek de Jong toont zich eeuwig jong

door: Guy Doms

Zestien essays en verhalen waarin Oek de Jong (1952) zich eeuwig jong toont, inderdaad. Zijn nieuwste boek Het visioen aan de binnenbaai heeft geen voor de hand liggende titel meegekregen. Schrijven is voor deze auteur nog echt een vak; hij neemt de tijd die hij nodig heeft om het zijn lezers...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het visioen aan de binnenbaai

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken