Het zeeparfum van oom François

1

Dit is gewoon een heerlijk boek! Een boek met een goed verhaal. Het gaat over de zoektocht van een jongen met een speciale neus. Daarbij gaat het ook over afscheid nemen en vertrekken... naar het zuiden, naar Rome, naar verre landen vol vreemde geuren.
Rafy heeft de bijzonder goede neus van het parfumhuis Lilar geërfd. Zijn oudoom is, in tegenstelling tot Rafy's grootvader, ook een neus. Deze 'oom François' heeft zijn levenlang gezocht naar de geur van de zee in een flesje; het zeeparfum. Nu ligt zijn schip De Sinaz aan de kade en woont hij in een verpleeghuis. Veel bewoners van Sint Barbara willen graag vertrekken. Dat is verboden, maar oom François leidt, met hulp van Rafy, een geheim nachtelijk reisbureau. Wonderlijke types zoals de pinnige Gabriëlla van Nijlen en de zachtmoedige meneer Antonio vertrekken in het holst van de nacht. Rafy leert ondertussen van alles over geuren, lost een inbraak op, ontdekt dat jaloezie schokkende gevolgen kan hebben en vindt het ontbrekende ingrediënt voor het zeeparfum. Dan kan ook oom François eindelijk vertrekken.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
17 maart 2016
Uitgeverij
Stichting Zeeuws Blauw
ISBN
9789082489200 , 9789082489248

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,50 Bestel het ebook bij Libris voor 8,88
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 8,88
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersLezersrecensies (1)

Het Zeeparfum van oom François.

door: Jet's Minibieb 1 like
Het Zeeparfum van oom François door; Dieuwke Maria Parlevliet met illustratie's van Vera Verseput. Deze keer bespreken we een jeugdboek wat ik samen met onze jongste dochter Mara (11 jaar) heb gelezen. Om de beurt lazen we elkaar een hoofdstuk voor en alleen al daarvan hebben we erg genoten. In...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic