Het zilveren kruis

4

Lijsten 2

 In 1648 wordt de eenzame Amsterdamse jongen Damian Lemaire, die nog maar negen is, regelmatig midden in de nacht wakker. Hij woont alleen met zijn vader en heeft één wens: zijn moeder terughalen. Maar hij raakt eerst in de ban van een apothekersdochter. Vijftien jaar later verliest hij de apothekeres en pakt de zoektocht naar zijn moeder weer op. Die brengt hem uiteindelijk naar Pavonia in Nieuw-Nederland, het huidige Hoboken in New Jersey. Steeds meer raakt hij verstrikt in een mysterie, waarin zijn eigen verleden een rol speelt. Zal hij eindelijk vinden wat hij zoekt?

Het zilveren kruis gaat over het verlangen naar geborgenheid, volwassene-kind-verhouding, vriendschap, verraad en liefde tegen de achtergrond van minder bekende historische feiten in de Gouden Eeuw.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
500
Laatste editie
22 maart 2017
Uitgeverij
Conserve, Uitgeverij
ISBN
9789054294375 , 9789054294573


Artikelen over Het zilveren kruis

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Barbara Gerritsen Hebban Recensent

Interessant idee, te veel fouten in uitwerking

door Barbara Gerritsen op 18-09-2017

Ingrid Chen (1968), opgeleid tot econome, belicht in haar debuutroman Het zilveren kruis, een mysterie ontsluierd een kant van de geschiedenis waar wij meestal niet veel over horen. Ze vroeg zich af waarom New York zich in de afgelopen eeuwen ontwikkelde tot een economisch welvarende stad en Suriname achterbleef. Het is ontzettend interessant dat Chen een onbekende kant van de geschiedenis onder...


Lezersrecensies (1)

Vindt Damian zijn moeder?

door: Anneke 1 like
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic