Het zilveren kruis

3

Artikelen 1 Lijsten 1

 In 1648 wordt de eenzame Amsterdamse jongen Damian Lemaire, die nog maar negen is, regelmatig midden in de nacht wakker. Hij woont alleen met zijn vader en heeft één wens: zijn moeder terughalen. Maar hij raakt eerst in de ban van een apothekersdochter. Vijftien jaar later verliest hij de apothekeres en pakt de zoektocht naar zijn moeder weer op. Die brengt hem uiteindelijk naar Pavonia in Nieuw-Nederland, het huidige Hoboken in New Jersey. Steeds meer raakt hij verstrikt in een mysterie, waarin zijn eigen verleden een rol speelt. Zal hij eindelijk vinden wat hij zoekt?

Het zilveren kruis gaat over het verlangen naar geborgenheid, volwassene-kind-verhouding, vriendschap, verraad en liefde tegen de achtergrond van minder bekende historische feiten in de Gouden Eeuw.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
500
Laatste editie
22 maart 2017
Uitgeverij
Conserve, Uitgeverij
ISBN
9789054294375 , 9789054294573


Artikelen over Het zilveren kruis

  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €24,99 bij

bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders
Bestel dit ebook voor  €9,99 bij

bestellen

Of vind de goedkoopste ebookaanbiederStreaming lezen of luisteren (met een abonnement)

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Vindt Damian zijn moeder?

door: Anneke 1 like
De cover geeft een klein stukje bloot aan waar het boek over gaat, al is dat toch een, wel heel belangrijke, bijzaak, want het belangrijkste van alles is dat Damian uiteindelijk via diverse omwegen op zoek gaat naar zijn moeder. De vraag die Damian heeft is waarom hij steeds van die nachtmerries...