Advertentie
Hitlers ruïnes

Hitlers ruïnes

3
Gelezen 4 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1   Topics 0
De gebouwen die de nazi's nalieten
In Nederland en Vlaanderen is een toenemende historische belangstelling voor de architectonische herinneringen aan de nazi-dictatuur. Hitlers ruïnes vertelt het verhaal van de bouwwerken die herinneren aan de twaalf jaren van Hitlers Derde Rijk.
Na de Tweede Wereldoorlog werden sommige van deze producten van nazi-bouwlust met de grond gelijk gemaakt. Maar ondanks hun bezoedelde verleden bleven vele partij- en overheidsgebouwen, militaire installaties en andere locaties gewoon bestaan, als stil aandenken aan een pijnlijke geschiedenis.
De naoorlogse Duitslanden toonden zich ongemakkelijk over de bestemming van de voormalige nazi-architectuur. Men vreesde dat het bedevaartsplaatsen zouden worden voor een nieuw opkomend fascisme. Veel gebouwen en locaties daarom overgelaten aan de tand des tijds. Ze werden met mos overwoekerd en muren brokkelden af.
Sinds de jaren negentig groeit in het herenigde Duitsland de belangstelling voor deze iconische plekken en hun duistere verleden. Sommige werden aangewezen als historisch erfgoed, andere als herdenkingsplaats voor slachtoffers van het nazisme.
In dit rijk geïllustreerde boek bezoekt auteur Colin Philpott de overgebleven nazi-gebouwen en plekken in Duitsland en daarbuiten. Van de voormalige Rijkshoofdstad Berlijn tot de locaties van de Neurenbergse partijdagen. Hij vertelt wat hier sinds 1945 is gebeurd. Ook behandelt hij de veranderende houding van Duitsland ten opzichte van haar naziverleden.
Journalist en programmamaker Colin Philpott produceerde in de afgelopen decennia diverse mediaprojecten voor de BBC. Hij combineert een langjarige belangstelling voor de recente Duitse geschiedenis met een grote kennis van verlaten gebouwen en locaties.
Genre
Geschiedenis & Politiek
Oorlog en vrede
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Just Publishers
Laatste editie
21 november 2016
ISBN
9789089758019 , 9789089758019 , 9789089758019 , 9789089758019 , ...
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Groot, groter, grootst

door: louky 1 like
Toen ik de eerste keer van mijn leven in München kwam, kreeg ik een onbestemd gevoel hoe Hitler en zijn aanhangers door de brede straten reden. Alsof de hakenkruisvlaggen nog aan de grote gebouwen hingen...... En het grote plein waar het Oktoberfest al eeuwig wordt gevierd. En dan herinner je je...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook