IJskoud

233

Lijsten 1 Spots 2

In 1993 verdwijnt tijdens nieuwjaarsnacht de zestienjarige Johanna van Vliet op mysterieuze wijze. De politie staat voor een raadsel, het lijkt alsof het meisje in het niets is opgelost. Niemand heeft die bewuste nacht iets gezien en al snel lopen de weinige sporen die er zijn dood.

Vijfentwintig jaar na dato verdiept inspecteur Ben de Groot van het coldcaseteam zich opnieuw in de zaak, in een ultieme poging hem alsnog op te lossen. Maar wanneer hij de familie hierover inlicht, lijken Johanna’s broer en bejaarde vader onaangenaam verrast door deze ontwikkeling. Johanna’s moeder is bijna aan de verdwijning van haar dochter ten onder gegaan, wat voor nut heeft het dan nu om alles weer op te rakelen?

Alleen Johanna’s nichtje Olivia – die enkele jaren na de verdwijning is geboren – toont interesse in het mysterie rond haar tante. Zij begint haar eigen onderzoek en volgt een spoor dat uiteindelijk strekt tot in Denemarken en Groenland. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer haar eigen leven in gevaar komt.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
312
Laatste editie
23 oktober 2018
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789400510067 , 9789044977219


Door lezers

Thriller Club / Tips voor de feestdagen
08 december 2018 12 reacties
Thriller Club / Thrillers oktober 2018
01 oktober 2018 71 reacties
  Meer artikelen
Bestel dit boek vanaf  €15,99 bij

bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (5)

spannend in Groenland

door: Silke Wimme 1 like
Inspecteur Ben De Groot heeft al een lange carrière achter de rug. Om uit te bollen en het net voor zijn pensioen wat rustig aan te doen, werkt hij sinds kort in het coldcaseteam. Eén zaak van vroeger is hem altijd bij gebleven en deze wil hij heropenen: de verdwijning van de zestienjarige...

Beetje voorspelbaar

door: Esther93 1 like
Leuk boek voor tussendoor. Het verhaal begint leuk en je wilt graag weten hoe het verder gaat. Bepaalde stukken vond ik te voorspelbaar en niet altijd volledig geloofwaardig, dat is jammer.

IJskoude zoektocht

door: Mieke Piersma 1 like
Ik vond dit een lekker spannend boek wat ik met plezier heb gelezen. Soms een beetje voorspelbaar, maar evengoed toch boeiend. Het verhaal gaat over Johanna van Vliet, die vijfentwintig jaar geleden op een mysterieuze wijze spoorloos is verdwenen en deze zaak is nooit opgelost tot verdriet van haar...
ebook

Eerste kennismaking

door: Ingridje 1 like
Vijfentwintig jaar geleden verdween de 16-jarige Johanna Van Vliet na een ruzie met haar broer op een feestje. Met de invoering van de coldcasekalender wordt deze zaak terug naar boven gehaald en gaat Rechercheur De Groot terug aankloppen aan de deur van de Van Vliets. Hierbij merkt hij de grote...

Ijskoud

door: Angelique Toornent 1 like
Weer een schitterend boek. Kon het boek niet weg leggen en in enkele dagen uitgelezen. Spanning tot aan het einde, en de laatste paar bladzijden met tranen in mijn ogen gelezen.
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic