Ik vertrouw je

,

9

Gigi Vianello is de charmante, zwierige eigenaar van een duur restaurant in Cagliari, Chez Momò geheten. Hij heeft zijn leven in Venetië als drugsdealer in discotheken in allerijl moeten verlaten en zich gevestigd op Sardinië, waar zijn naam niet bekend is en hij niet zo snel door de politie gezocht zal worden. Hij is geen standaard crimineel die met pistolen zwaait en met geweld macht probeert te verwerven, maar eerder een onfatsoenlijke ondernemer die zijn vak goed verstaat: groothandel in afgekeurde voedingsmiddelen. Hij koopt en verkoopt voedsel in alle uithoeken van de wereld. Voedsel dat in de supermarkten terechtkomt, in dure restaurants of in de gaarkeukens van weeshuizen. Een markt die beheerst wordt door een nieuwe maffia die brutaal en gewetenloos haar gang gaat in een maatschappij waarin blijkbaar op alle gebieden geknoeid wordt en ook voedsel niet meer te vertrouwen is.

Gigi heeft een mooi bedrijf opgezet, 'een perfecte wereld' zoals hij het zelf noemt. Hij is eigenaar van een sjiek haute-cuisinerestaurant met de juiste contacten in de wereld van de voedseldistributie en heeft zelfs de Guardia di Finanza en de havenpolitie op zijn hand weten te krijgen. Overdag houdt hij zich bezig met de ene zwendel na de andere, 's avonds met zijn mooie vriendin, nu en dan een tussendoorwip, mooie kleren, een dure Porsche Cayenne en vooral een vlekkeloze reputatie in de ogen van zijn stadsgenoten. Maar op een dag bezwijkt hij voor de verleiding van een avontuurtje met een foute vrouw, de echtgenote van een belangrijke zakenman die in de politiek wil gaan. Wanneer er dan ook nog iemand uit zijn verleden, toen hij drugs dealde in de discotheken rond Venetië, opduikt om een oude schuld te vereffenen, stort zijn wereld in...

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Mi fido di te
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
01 maart 2010
Uitgeverij
Lebowski
ISBN
9789048800513 , 9789048802302 , 9789048804047
Advertentie

Hebban recensie

Smakelijk tussendoortje

door Remko Meddeler op 29-07-2008

Weer een nieuw thrillergenre? Het moet niet gekker worden. Gelukkig blijkt de aanprijzing ‘Italiaanse culinaire thriller’ op het titelblad slechts een amusant verzinsel van Lebowski’s marketeers. Meer culinaire ingrediënten dan de mededeling dat Schots bronwater het meest gezond is, kent het boek niet. Dat doet echter niets af aan de smakelijkheid van Ik vertrouw je.
Het schrijversduo ...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic