In de schaduw van de zonnekoning

6

Frankrijk, 1680. Madeleine Clavell woont met haar gezin op een groot landgoed. Ze behoren tot de gegoede Franse adel ¿ maar zijn ook hugenoten, en dat is in de tijd van Zonnekoning Louis XIV heel gevaarlijk.

Onder het bewind van de katholieke Louis XIV wordt de vervolging van de protestanten steeds feller en meedogenlozer. Madeleine, die aan het hof is opgegroeid en de koning al kent sinds haar jeugdjaren, vertrouwt erop dat de Zonnekoning haar en haar gezin daarom met rust zal laten.
Wanneer de soldaten van de koning echter ook in het landhuis van de familie Clavell trekken, ziet Madeleine nog maar één uitweg voor haar familie. Ze laat haar kinderen en haar man achter en reist naar het hof in Versailles om bij de koning zelf te pleiten voor hun vrijheid en hun leven.
Maar tot haar verrassing doet ook de koning een beroep op hun gezamenlijke verleden¿ en vraagt Madeleine in ruil voor haar vrijheid een prijs die veel hoger is dan ze kan betalen.

In de schaduw van de Zonnekoning is het eerste deel in een serie van drie romans die zich afspelen in de tijd van de hugenotenvervolging.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
29 maart 2012
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023993247 , 9789023912064 , 9789023917434
Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Hugenoten

1 like
Dit boek gaat over de familie Clavell. Een familie van adel in de tijd van de zonnekoning. Ze zijn hugenoten maar leven relatief veilig. Tot hun huis wordt ingenomen door soldaten. Madeleine probeert bij de koning genade te krijgen voor haar familie. Dit mislukt echter jammerlijk en ze moeten...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic