In zee gaat niets verloren

8

Top25's 1
Bij het naderen van zijn zeventigste geboortedag beseft Ezra Berger dat hij zich gaande zijn leven steeds moeilijker een plaats in de tijd heeft kunnen geven. Zoals hij als jongen geen wezenlijk contact kon krijgen met zijn joodse vader, zo lukt het nu niet bij zijn kinderen, die verdwenen lijken in een digitale wereld, waarin de werkelijkheid slechts virtueel bestaat. Ezra is een oude vader en zijn kinderen hebben de leeftijd die eigenlijk zijn kleinkinderen hadden moeten hebben.
Door een overzichtstentoonstelling van de fotograaf Jacob Merkelbach in het Amsterdamse Stadsarchief wordt Ezra geconfronteerd met de portretten van meerdere familieleden van zijn vader, van wie hij eerder het bestaan niet wist. Dan volgt een zoektocht naar zijn familiegeschiedenis, waarin hij volledig verstrikt raakt. En zo verdwijnt L.H. Wieners hoofdpersoon in een verleden dat hij nooit gekend heeft, maar waarmee hij hardnekkig solidair wil zijn.
In zee gaat niets verloren kan zonder meer beschouwd worden als het boek waarin Wiener doordringt tot de kern van zijn schrijverschap.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
304
Laatste editie
19 februari 2015
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025444761 , 9789025444778

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Een jubileumboek

door Guy Doms op 07-03-2015

L.H. Wiener (1945) mag dit jaar twee keer terecht vieren: hij werd onlangs 70 en is intussen reeds 50 jaar auteur. Zijn uitgeverij schenkt extra aandacht aan deze erg onderschatte schrijver en brengt een verzamelbundel van zijn verhalen uit, alsook de autobiografische roman In zee gaat niets verloren.

In zijn boek gaat Wiener met Ezra Berger, zijn alter ego, op zoek naar de familiegeschiedenis...


Lezersrecensies (1)

Boeiend boek

door: kessel45 3 reacties 1 like
In zee gaat niets verloren. Geschreven door L.H. Wiener. Voor mij een onbekende auteur, maar ik zal zéker nog meer van hem gaan lezen. Wat schrijft hij boeiend en interessant. Waar het boek over gaat is hierboven al meerdere malen omschreven, de inhoud hiervan laat Ik dus achterwege, maar wil...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic