Ja, maar ...

3

"Een roman over een moeder en een ietwat ongewone zoon."

In de J. P. Coenstraat is alles anders dan dat het lijkt, zelfs de tijd. Tonnie ontgaat vaak de afloop van het gesprek. Is zij een dromer? Ze wil in ieder geval graag non worden, maar ... of dat gaat lukken? Ze heeft zeker geen behoefte aan nóg meer broertjes of zusjes, en al helemaal geen aangenomen. Het is hier veel te vol! En dan die rotoorlog! 
En 'Hét'!

Het gaat niet goed met Tonnie als zij eenmaal getrouwd is en er kinderen zijn geboren. Ze kan maar niet wennen aan de huwelijkse verplichtingen en het wonen in 'die achterlijke hoek'. Het verleden achtervolgt Tonnie en daar betaalt haar gezin een prijs voor.

Paultje, de middelste van haar 'stelletje eikels' is anders dan haar andere jongens. Misschien is hij wel? 
Later - als hij groot wordt, wil Paultje gracieus zijn, breed van boven, smal van onderen en glad als een aal. 'En ...' zijn obsessie voor het leven. Twee jaar is Matty zijn vriendje, zijn enige. 

Als Paultje Paul is geworden, wordt hij kostuumontwerper en dé stylist van Nederland. Bij hem moet alles over the top. Hij heeft drie bedrijven, te veel personeel, een succesvolle vriend, een mooi en vooral groot huis en drie auto's voor de deur. Wekelijks op de buis is hij inmiddels een BBN'er geworden, een Bijna Bekende Nederlander, én hij is ... doodongelukkig.

Wanneer Paul zich als een kluizenaar terugtrekt in het buitenland, komen hij en zijn moeder tot elkaar. Ze halen de schimmen uit de schaduw. Volgens Tonnie zijn haar jongens vreemden voor elkaar. Volgens Paul zijn ze: Zuurkool en slagroomsoezen, maar dan door elkaar.

Ja, maar ... de debuutroman van Paul Harmsen gebaseerd op zijn moeders dagboeken en zijn eigen leven. Máár dit verhaal gaat vooral over de waarheid. Is de waarheid altijd waar? Kunnen we altijd geloven wat we horen, zien of waarnemen, of blijkt het later nét even anders te zijn? En wiens waarheid ís de werkelijkheid ...?
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
501
Laatste editie
19 maart 2019
Uitgeverij
Uitgeverij aquaZZ
ISBN
9789493023222

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 25,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 25,00
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Een prachtig boek

door: jvdleeden 1 like
Wat een prachtig boek! Komisch en ook tragisch, sarcastisch en ook mee- en invoelend, en ook en vooral: een meeslepend verhaal. Ik heb er van genoten. Verdient een bestseller te worden!

Geweldig

door: John07 1 like
Ja, maar ... is tegelijkertijd hilarisch als ontroerend, tijdens het lezen moest ik regelmatig terug denken aan mijn eigen jeugd en dat een schrijver dat teweeg brengt vind ikmeg knap. Het verhaal boeit en de schrijfstijl van de auteur is zeer verfrissend.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic