Je voeten raak ik in de schaduw

2

'Pablo Neruda is de allergrootste dichter van de twintigste eeuw.' - Gabriel García Márquez

Pablo Neruda (1904-1973) wordt beschouwd als een van de belangrijkste dichters van de twintigste eeuw. Zijn poëzie wordt wereldwijd gelezen. Hij kreeg in 1971 de Nobelprijs voor Literatuur. Nu, meer dan veertig jaar na zijn dood, is een twintigtal nog niet eerder verschenen gedichten van de Chileense Nobelprijswinnaar opgedoken. Deze gedichten geven, juist omdat ze niet 'persklaar' zijn, een dynamisch inzicht in Neruda's poëtische talent - net zoals schetsen en voorstudies een kernachtig beeld geven van het oeuvre van een beeldend kunstenaar.

Je voeten raak ik in de schaduw brengt ook het eerder gepubliceerde werk opnieuw tot leven, omdat door deze onverwachte ontdekking het bekende werk met nieuwe ogen gelezen kan worden. Wat afgesloten leek, krijgt hiermee een poëtisch open einde.

Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
13 oktober 2015
Uitgeverij
Prometheus
ISBN
9789044629118
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Zeer mooi maar soms moeilijk te interpreteren

door: Nathalie B1 1 like
Vergeten manuscripten en notities teruggevonden door de Pablo Neruda-stichting, en vertaald door Catharina Blaauwendraad. Geen afgewerkte gedichten, maar ze bespelen dezelfde poëtische klanken en thema's als in zijn hele oeuvre. Zeer mooi, maar niettemin soms ook moeilijk te...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic