Junkies

10

Spots 1
De veertienjarige Teer heeft alle reden om van huis weg te lopen: zijn aan alcohol verslaafde vader slaat hem regelmatig en zijn moeder is te zwak om hier iets tegen te doen. Ook de verwende Gemma, Teers beste vriendin, loopt weg, Teer achterna weg uit het benauwde milieu waarin zij zich onbegrepen voelt. De twee komen in een wereld terecht waarin hasj, kleine diefstallen en linkse politieke ideeën de belangrijkste voorwaarden zijn om te overleven. Gemma raakt echter in de ban van een meisje dat heroïne gebruikt. Langzaam maar zeker gaat het mis: na een eerste kennismaking met de harddrugs volgt er een verslaving die hen beiden in de greep houdt en uiteindelijk zelfs tot prostitutie leidt.
Junkies is een hard, realistisch verhaal, voor het eerst door Gottmer uitgegeven in 1997. Het is een levendige beschrijving van een groep jonge mensen in de greep van hun drugsverslaving, in de jaren dat de krakersbeweging en punk hoogtij vierden.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
02 april 2010
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025748494


Door lezers

YA Boekenweek 2015 / ‘De 10 van…’ Floortje Zwigtman
23 maart 2015
  Meer artikelen

Lezersrecensies (2)

Zeer slecht

door: blackReder68 1 like
ik vond het boek zeer langdradig er waren wel spannende stukken maar ik vond het veel te ingewikkeld voor mensen onder de 16 jaar en het was een veel te erg thema welke ouder wil zijn kind zien lezen over kinderprostitutie zwangere 14 jarige en heroïne snuivende tieners

Rauw, realistisch, zonder oordeel

door: Con 1 like
Rauw, realistisch, zonder oordeel. Drie woorden die aangeven wat de sfeer is van 'Junkies'. Deze jeugdroman van 'Melvin Burgess' leest als een trein en geeft je een inkijkje in het leven van jonge mensen die liefde en avontuur zoeken. Teer en Gemma, de twee hoofdpersonen uit het boek lopen van...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic