Kasteel Carolinaberg

0

In de verte op de motte van een voormalig kasteel ontwaren we het kasteel Carolinaberg. Gelegen in de buurt van het Belgische Stokkem.
Uiteindelijk werd, in 1878, de site aangekocht door ene F. Caïmo, die arrondissementscommissaris te Tongeren was. Hij liet op deze plaats Kasteel Carolinaberg bouwen, vernoemd naar zijn overleden vrouw, Carolina de la Brassinne.
Dit Kasteel Carolinaberg is een vierkant gebouw in eclectische stijl, voorzien van een ronde hoektoren en gedekt door een mansardedak. Het kasteel ligt inderdaad op een verhoging. Achter het huis bevindt zich een koetshuis en een paardenstal uit dezelfde tijd. Ook werd er een park aangelegd, waarvan de oude beuk naast het kasteel nog een overblijfsel is. Ook in het park zijn nog enkele resten van de burchtruïne aan te treffen, terwijl er daarnaast overblijfselen zijn van de Beer en de Blauwmuur, oude oeververdedigingswerken vervaardigd uit (blauwachtige) kalksteen. De Maas, aan de oever waarvan de oorspronkelijke burcht werd gebouwd, is ondertussen een kilometer naar het oosten verschoven, maar een oude Maasarm ligt nog voor het kasteel.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
84
Laatste editie
21 januari 2016
Uitgeverij
Limburger.nl/mijnboek
ISBN
9789463187312
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic