9200000095526466

Kinderland

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Spots 1   Topics 0

Mirco Watzke is een tiener zoals er zoveel zijn. Hij beweegt zich onbeholpen door het leven, probeert desondanks zijn mannetje te staan, verzamelt moed om zijn klasgenootje te vertellen dat hij verliefd op haar is en, oh ja… hij heeft sinds kort ruzie met een paar jongens uit de bovenbouw. De enige die hem daarmee kan helpen is uitgerekend die rare, nieuwe jongen uit de parallelklas. Niks bijzonders dus, ware het niet dat Mirco in het communistische Oost-Berlijn woont in de zomer van 1989. Kinderland is een innemend verhaal over vriendschap en volwassen worden, dat tegelijkertijd een uniek perspectief biedt op de voormalige DDR en de val van De Muur. Terwijl hun ouders dagelijks tegen de bureaucratie, leugens en gevaren van het communistische regime aanlopen, lijken de kinderen zich van geen kwaad bewust. Het is net of zij zich makkelijker door deze wereld bewegen dan de volwassenen.

Genre
Stripboeken
Aantal pagina’s
296
Laatste editie
11 oktober 2018
ISBN
9789492882035
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 27,50
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Prowisorio Leest / Hebban Reading 2018: GEREED
26 november 2018 13 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Ellen IJzerman (prowisorio) Hebban Recensent

Dramatisch

Zelden is een verhaal zo goed weergegeven op de omslag van het boek waarin het verpakt is, als bij Kinderland het geval is. Al wat belangrijk is in Mirco Watzke's (rechts) leven is afgebeeld: batje, tafeltennis, Torsten “the troublemaker” (links) en de schaduw van de muur.  

Maar wat net zo belangrijk is, is wat er niet te zien is. Zo draagt Torsten niet het uniform van de Freie Deutsche Jugend...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook