Kleine helden zijn wij

4

Lijsten 1

Met het stellige gevoel op een tijdsgewricht te zitten, besluit journalist Smolder een artikel te schrijven over zijn opa, de mede-oprichter van dela (Draagt Elkanders Lasten), en zijn oudoom Toon, die in een Jappenkamp heeft gezeten. Maar als hij bij zijn moeder komt om haar herinneringen aan beide mannen te noteren, blijkt daar een andere taak voor hem te zijn weggelegd. Koffiezetten lukt haar niet meer zo goed, namen en geschiedenissen raken verward. Moeder en zoon blijven met elkaar praten, al verliezen haar woorden langzaam maar zeker hun vaste betekenis.

Kleine helden zijn wij, een roman over vergeetachtigheid, zorg en liefde, is gebaseerd op de gesprekken die Stijn van der Loo in het afgelopen jaar met zijn moeder voerde.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
16 april 2018
Uitgeverij
Singel Uitgevers
ISBN
9789021457765 , 9789021457772

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,99 Bestel het ebook bij Libris voor 11,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 11,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersHebban recensie

    Angèle van Baalen Hebban Recensent

Heldendaad of heldenpraat?

door Angèle van Baalen op 17-05-2018

Stijn van der Loo (1963) schijnt een voorkeur te hebben voor ploeterende en zwoegende eenvoudige lieden en sloopwerk, zoals we hebben kunnen lezen in zijn vorige roman Slopers (2012). In het onlangs verschenen Kleine helden zijn wij (2018) gaat het op dezelfde voet, en toch weer niet helemaal, verder, zonder dat dat verveelt! Ook nu weer een dorpje in Brabant, waar de dementerende moeder van de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic