Langzaam afbouwen op deze planeet

2

In Langzaam afbouwen op deze planeet toont Nico Dros het brede palet van zijn vertellerstalent. De verhalen in deze bundel spelen zich af in het heden en verleden, en zelfs in de nabije toekomst.
In de werelden die hij oproept is steeds iets grondig mis. Het kwaad is nooit ver weg. De sfeer is vaak suggestief of zelfs sinister. Het verbindende thema in deze verhalen is dat ook in het hart van de beschaving het leven rauw en fel mag heten. Het proza van Nico Dros is spannend, zinnelijk en raadselachtig. De stijl is robuust en beeldend.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans , Korte verhalen
Laatste editie
15 april 2015
Uitgeverij
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028260788
Bestel dit boek vanaf  €17,50 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    VictorDLV Hebban Recensent

Boosaardige verhalen

door VictorDLV op 29-04-2015

Historicus Nico Dros schreef over religieus fundamentalisme (De sprekende slang) en over ons verleden (Het angstzweet der kolonialen). In Dromen van de bok liet hij zien een hang naar het perverse te hebben. Juist in de verhalen zónder het ordinaire idioom en de gore passages (ik citeer Peter Steinz) is Dros op z’n best. Het apocalyptische, sf-achtige titelverhaal onderscheidt zich wat dat...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic