Leidraad voor een nobel leven

6

Leidraad voor een nobel leven is een inspirerende roman in de sfeer van De kleine prins en De alchemist. Het boek speelt zich af in de Middeleeuwen in Cornwall, waar sir Thomas aan de vooravond van een grote veldslag staat. Omdat hij voorvoelt dat hij de slag niet zal overleven, schrijft hij een brief aan zijn kinderen over twintig deugden die samen een kompas vormen voor hun reis door het leven: een kleine gids over datgene wat het leven zinvol maakt.

Ethan Hawke baseerde deze brief met deugden als vergeving, moed, trots en geduld op oude wijsheden uit de Oosterse en Westerse filosofie en de grote spirituele en politieke teksten van nu. Leidraad voor een nobel leven is voorzien van illustraties: elke deugd wordt gesymboliseerd door een vogel, getekend door Ryan Hawke.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
04 maart 2016
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789026333750 , 9789026333767

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Tips om te leven als een ridder

door Wout ten Have op 12-08-2016

Ethan Hawke (1970) is vooral bekend als acteur. Zo heeft hij onder andere in Training Day, Lord of War, Hamlet en Boyhood gespeeld. Voor vier van zijn films is hij genomineerd voor een Oscar, waaronder ook voor Boyhood. Met deze film sleepte hij meerdere nominaties in de wacht, maar hij heeft eigenlijk geen grote prijs gewonnen. Dat hij naast zijn acteurscarrière ook nog boeken schrijft, is...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic