Les poèmes épiques

0

Les poèmes épiques is een bundel met dichterlijke verhalen.
Mart Brok neemt de lezer als het ware mee op reis door zijn gedachten, waarbij hij soms onverwachte zijsprongen maakt om uiteindelijk af te ronden met een slot dat het verhaal compleet maakt.
Hij treedt met zijn gedichten regelmatig op in het hele land, waarbij hij zich muzikaal laat begeleiden door gitarist Harm Bos. Deze volgt met zijn begeleiding de verhaallijn van de gedichten, zodat er op zorgvuldige wijze een eenheid wordt gerealiseerd.
Omdat Mart Brok zijn teksten schrijft naar de situatie waarin hij optreedt, is geen optreden hetzelfde: 'Het gedicht blijft leven, heeft iedere dag een ander humeur, wordt verliefd of is boos en teleurgesteld', aldus de dichter. Zijn leven als regisseur en theatermaker is uiteraard mede bepalend voor de inhoud en vorm van zijn optredens.
Dat gitarist Harm Bos steeds bereid is deze avontuurlijke reis van Les poèmes épiques te begeleiden, moge - volgens de dichter - een wonder heten. 'Misschien heeft het feit dat Bos van origine tuinontwerper is, er iets mee te maken; hij ziet steeds nauwlettend toe op het groeiproces en voegt op het juiste moment iets essentieels toe.'
In januari 2008 is Mart Brok door Dichter des Vaderlands Driek van Wissen geïnstalleerd als stadsdichter van Coevorden.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
16 februari 2009
Uitgeverij
Gopher B.V.
ISBN
9789051796360
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic