Liefde onder vuur

2

Voor het eerst vertellen niet alleen Nederlandse militairen en veteranen, maar ook hun geliefden in één boek over de invloed van een militaire missie op hun leven. Wat maken de militairen mee tijdens hun uitzending naar Srebrenica, Cambodja, Korea, Irak, Rwanda of Afghanistan? Wat betekent het je geliefde te laten vertrekken naar een gevaarlijk gebied met de kans elkaar niet meer terug te zien? Hoe pak je na een missie samen de draad weer op?

'Liefde onder vuur' is een uniek tijdsdocument over de verschillende missies uit de Nederlandse geschiedenis. De verhalen van de soldaten en hun partners laten zien hoe een uitzending naar een oorlogsgebied de relatie op de proef stelt. Sommigen worstelen met de gevolgen van een posttraumatische stress-stoornis, anderen hervonden de liefde weer. Enkelen bleven alleen achter.

Patricia van den Broek is journalist. Haar artikelen verschenen onder meer in ELLE, Nieuwe Revu en Viva.
Verschenen in
Genre
Korte verhalen
Aantal pagina’s
150
Laatste editie
16 mei 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Nieuwland
ISBN
9789086450282
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Liefde onder vuur

door: 1 like
Misschien niet de juiste bewoording als ik zeg dat het een 'leuk' boek was om te lezen. Maar toch heb ik ervan genoten. Mooie en trieste verhalen van mensen die voldoende meegemaakt hebben in hun leven. Voor vele onder ons staat de oorlogs-ellende ver van hen af, maar helaas zijn er ook genoeg die...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic