Lizzie

4

Lijsten 1

Een onconventionele relatie tussen twee bijzondere mensen leidt hen naar de toppen van de roem, maar ook naar afgronden van ellende en vertwijfeling: van drank, opium en vooral wederzijdse afhankelijkheid. Het is de symbiotische relatie van een gedreven kunstenaar die alles ook zijn eigen geluk en dat van anderen opoffert voor de kunst, en een vrouw die haar bestaansrecht ontleent aan haar uitzonderlijke schoonheid, terwijl ze faalt in haar eigen artistieke ambities. Lizzie geeft een levendig en panoramisch beeld van het bruisende Londen van de 19de eeuw, met zijn culturele elite, zijn bohémiens en zijn zelfkant. Hij biedt zowel kostuumdrama en `Gothic horror als erotische en indringende psychologische scènes. Het is een groots opgezet drama, van de allereerste ontmoeting in 1849 tussen het onbekende naaistertje en het aanstormende genie, tot aan diens dood als beroemde, maar eenzame weduwnaar in 1882. Lizzie is een boeiende roman die alle facetten van een man-vrouwrelatie toont, van prille liefde en begeerte, via wederzijdse ontrouw, vervreemding en desillusie tot aan het besef van absolute lotsverbondenheid.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
512
Laatste editie
26 mei 2015
Uitgeverij
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028426160 , 9789028441361

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 17,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 17,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Guy Doms Hebban Recensent

Schilderkunst en een onconventionele, destructieve liefde

door Guy Doms op 22-07-2015

Is het een hype, toeval, of is het uit commercieel oogpunt dat auteurs een duo gaan vormen om samen een boek te schrijven? De lijvige roman Lizzie is in ieder geval gecomponeerd door een bijzonder tweetal schrijvers van Uitgeverij Wereldbibliotheek. Martin Michael Driessen als romancier en Liesbeth Lagemaat als dichteres kozen voor hun bijzondere samenwerking de naam Eva Wanjek als pseudoniem.

Ze...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic