Luchtduel & andere notities

0

In Luchtduel & andere notities van Marc Ouwerling zijn gedichten opgenomen over sport, oorlog, vriendschappen, natuur, reisimpressies en een, letterlijk, gevecht om lucht. Voortdurend probeert hij door middel van een ogenschijnlijk lichte toets de verschillende thema’s in een soort van evenwicht te houden. Deze gedichten, door hem hardnekkig ‘notities’ genoemd, blinken uit in hun vorm en inhoud.

Marc Ouwerling (1954) studeerde Nederlands in Tilburg en Leiden, en publiceerde eerder de bundels De Slaap van Sisera en De gemorste Tijd en, samen met fotograaf Rutger Lokin, het fotoboek De Stilte en de Echo, over de Duitse vernietigingskampen in Polen in de Tweede Wereldoorlog. Als reiziger prefereert hij de rol van de zwijgzame passant, altijd op doorreis, die het beschouwde fotografeert, maar er nooit deel van uitmaakt. Hij is als tekstschrijver en conceptman werkzaam in de reclamebranche, schrijft (sport-)columns en korte verhalen.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
06 februari 2010
Uitgeverij
Uitgeverij van Kemenade
ISBN
9789071376399
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic