Maanzaad

0

In zijn columns op de voorpagina van De Morgen deelt Hugo Camps om de twee dagen zijn eigen kijk op de actualiteit, in zijn kenmerkende stijl: scherp, slim, met zin voor relativering en met op tijd en stond een ferme uitspraak. Deze kronieken zijn als maanzaadjes op het dagelijkse brood: niet essentieel, maar ze maken wat je moet verteren zoveel smakelijker. Een groot deel van de columns van Camps overstijgt de actualiteit van de dag, die de aanleiding is voor het schrijven. De meest tijdloze stukken die Camps schreef tussen 2009 en begin 2011 zijn nu gebundeld, samen met enkele langere columns en portretten van markante personen.

Hugo Camps (°1943) was in de jaren 1960 oorlogsverslaggever in Vietnam, Chili en het Midden-Oosten. In 1978 werd hij aangehouden in Praag na twee interviews met dissidenten. Later was hij hoofdredacteur van Het Belang van Limburg, en daarna maakte hij onder andere sportportretten voor de BRT. Camps schrijft, voornamelijk over sport, in Elsevier en het NRC Handelsblad. Zijn columns en interviews over actualiteit, politiek, vrouwen en andere dingen des levens verschijnen in De Morgen.
Verschenen in
Genre
Korte verhalen
Aantal pagina’s
319
Laatste editie
31 mei 2011
Uitgeverij
Luster Uitgeverij
ISBN
9789460580642
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic