Machla

9

Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat is Machla in de weer in de leerlooierij van haar vader. Ze sleept met water en is in de weer met huiden van geiten en schapen. Veel liever gebruikte ze haar handen om mooie patronen te weven, maar wie zou er naar haar wensen luisteren? Al werkt Machla hard voor hem, haar vader kijkt nauwelijks naar haar om. Machla heeft veel vragen - waar is haar moeder? Waarom weet niemand wat er met haar is gebeurd? Waarom praat haar vader niet over haar? Langzamerhand dringt het bittere besef tot haar door - ze is aan haar lot overgelaten. Helemaal ongelukkig is ze als haar vader een huwelijk voor haar regelt.
Als ze een kind verwacht, wordt haar verlangen naar haar moeder nog groter. Machla besluit op zoek te gaan naar iemand die haar het ontbrekende verhaal kan vertellen. Dan trekt een vreemdeling de stad binnen, met een intrigerende boodschap. Een nieuwe tijd breekt aan! Maar geldt dat ook voor Machla?

Nine de Vries (1979) is freelance tekstschrijver en blogt voor vrouwenplatform sestra.nl. In 2014 werd ze tweede bij een schrijfwedstrijd van 'EO-Visie'. 'Machla' is haar debuutroman.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
352
Laatste editie
25 maart 2016
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023996774 , 9789023978480
Bestel dit boek vanaf  €19,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijLezersrecensies (2)

Dat je toekomst bepaald is door je verleden greep me erg aan.

door: Diane Kooistra 1 like
Machla gaat over een jonge vrouw die opgroeit in Israel 30 jaar na Christus. Ze is de dochter van een leerlooier, een vies beroep waar mensen op neerkijken, en heeft daarom weinig kans op een goede huwelijkskandidaat, Gelukkig vindt haar vader op de valreep nog een man maar van liefde is geen...
ebook

Machla, een ander verhaal in de tijd Jezus

door: Antoinette Schram 1 like
Machla is het eerste boek van Nine de Vries. De schrijfster neemt je mee naar het Israël rond het jaar dertig van onze jaartelling. Een joodse vrouw, dochter van een leerlooier, woont buiten het dorp Kapernaüm. Haar leven is zwaar, ze moet hard en vies werk doen om dierenhuiden te kunnen bewerken...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic